Hoe werken de natuurlijke Anti tekenkettinkjes?

De anti tekenketting is 100% natuurlijk en is voorzien van EM keramiek kralen. In de kralen zijn effectieve micro organisme meegebakken. Deze mirco organisme zorgen ervoor dat de hond minder aantrekkelijk wordt voor vlooien en teken. De kralen geven een resonatie/trilling af die wij en honden niet merken maar die teken en vlooien niet prettig vinden.
De werking van de EM kralenketting is per hond verschillend.  Over het algemeen werkt de anti tekenketting na 2-3 weken optimaal. De beste resultaten worden gezien wanneer de hond constant draagt. Natuurlijk mag de ketting even af wanneer de hond aan het stoeien is of wordt gewassen. De kralen mogen namelijk niet in contact komen met zeep of chemische schoonmaakmiddelen.
Het aantal kralen per ketting wordt afgestemd op de halsomvang van de hond. Te weinig kralen zorgen voor een onvoldoende werking maar té veel kralen kunnen een averechtse werking veroorzaken. De hond wordt sloom, lusteloos en zelfs misselijk.
Daarnaast is het belangrijk dat de autenthieke EM keramiek kralen worden gebruikt. Daarom gebruiken wij de kralen van een gerenomeerde leverancier welke gespecialiseerd is op het gebied van EM keramiek.

Het kan zijn dat de anti tekenketting niet werkt bij jouw hond of dat de hond misselijk wordt tijdens het dragen van de ketting. 
Dit kan komen door de weerstand van de hond: de éne hond heeft een betere weerstand en is daardoor minder aantrekkelijk voor teken. Wanneer de hond een lagere weerstand heeft door bijvoorbeeld stress, medicatie, narcose of niet de juiste voeding kan het langer duren voordat de EM kralenketting optimaal werkt.
Wanneer de hond misselijk wordt tijdens het dragen van de EM kralenketting is het verstandig deze af te doen en contact met ons op te nemen. Het kan zijn dat het aantal kralen in de ketting toch iets te heftig is waardoor de meridianen van de hond verstoord raken. 


Geeft de EM kralen ketting 100% garantie?
Wel hierop kan ik het volgende melden: niets is 100%, ook de chemische bestrijding tegen teken niet. Controleer daarom ook regelmatig bij de hond of er onderweg toch niet een ongewenste "reiziger" is aangehecht. Mijn honden krijgen geen chemische anti teken-of vlooien bestrijdingsmiddelen en mijn ervaring van de afgelopen 7 jaar is dat zij per (teken) seizoen totaal geen of maximaal 1 a 2 teken oplopen. 

Voor een optimale werking is het belangrijk dat:
- de EM kralen ketting elke 2 á 3 weken wordt afgespoeld onder stromend (kraan) water gedurend 1 á 2 minuten. Hang de ketting een half uurtje in de zon of leg deze onder een UV lamp. Op deze manier worden de kralen weer geactiveerd en behouden deze zijn werking.
- gebruik NOOIT zeep of andere chemicaliën om de ketting te reinigen. Wanneer de hond een wasbeurt behoeft, doe de ketting dan af.

- de hond de ketting liefst 24 uur per dag draagt. Natuurlijk gaat veiligheid voorop en wanneer de situatie het behoeft doe de ketting dan af. 
- wanneer de kralen beschadigd zijn, kan dit van invloed zijn op de werking


 

© 2019 - 2021 ZILTY dog | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel