Hoe werken de natuurlijke Anti tekenkettinkjes?

De anti tekenketting is 100% natuurlijk en is voorzien van EM keramiek kralen. In de kralen zijn effectieve micro organisme meegebakken. Deze mirco organisme zorgen ervoor dat de hond minder aantrekkelijk wordt voor vlooien en teken. De kralen geven een resonatie/trilling af die wij en honden niet merken maar die teken en vlooien niet prettig vinden.
De werking van de EM kralenketting is per hond verschillend. Over het algemeen werkt de
anti tekenketting na 2-3 weken optimaal. De beste resultaten worden gezien wanneer de hond constant draagt echter VEILIGHEID gaat voorop. Verblijft de hond zónder toezicht (in zijn bench) of is de hond enthousiast aan het spelen met andere honden, doe de ketting dan even af.
Daarnaast is het belangrijk dat de autenthieke EM keramiek kralen worden gebruikt. Daarom gebruiken wij de kralen van een gerenomeerde leverancier welke gespecialiseerd is op het gebied van EM keramiek.

Het kan zijn dat de anti tekenketting niet werkt bij jouw hond of dat de hond misselijk wordt tijdens het dragen van de ketting. 
Dit kan komen door de weerstand van de hond: de éne hond heeft een betere weerstand en is daardoor minder aantrekkelijk voor teken. Wanneer de hond een lagere weerstand heeft door bijvoorbeeld stress, medicatie, narcose of niet de juiste voeding kan het langer duren voordat de EM kralenketting optimaal werkt.
Wanneer de hond misselijk wordt tijdens het dragen van de EM keramiek ketting en de eetlus verliest is het verstandig deze af te doen. Bouw vervolgens de periode van het dragen van het kettinkje langzaam op. Wanneer de symptomen niet verdwijnen kan het zijn dat het aantal kralen in de ketting toch iets te heftig zijn of dat de hond gewoonweg overgevoelig is voor de werking. Neem dan contact met ons op.


Geeft de EM kralen ketting 100% garantie?
Wel hierop kan ik het volgende melden: niets is 100%, ook de chemische bestrijding tegen teken niet. Controleer daarom ook regelmatig bij de hond of er onderweg toch niet een ongewenste "reiziger" is aangehecht. Mijn honden krijgen geen chemische anti teken-of vlooien bestrijdingsmiddelen en mijn ervaring van de afgelopen 9 jaar is, dat zij per (teken) seizoen totaal geen of maximaal 1 a 2 teken oplopen. 

Voor een optimale werking is het belangrijk dat:
- de EM kralen ketting elke 2 á 3 weken wordt afgespoeld onder stromend (kraan) water gedurend 1 á 2 minuten. Hang de ketting een half uurtje in de zon of leg deze onder een UV lamp. Op deze manier worden de kralen weer geactiveerd en behouden deze zijn werking.
- gebruik NOOIT zeep of andere chemicaliën om de ketting te reinigen. Wanneer de hond een wasbeurt behoeft, doe de ketting dan af.

- de hond de ketting zoveel mogelijk, liefst 24/7 draagt. Natuurlijk gaat veiligheid voorop en wanneer de situatie het behoeft doe de ketting dan af, bijvoorbeeld wanneer de hond aan het stoeien is of zonder toezicht verblijft.
- wanneer de kralen beschadigd zijn of aangeslagen zijn door huidvet of vuil, kan dit van invloed zijn op de werking. Borstel de kralen regelmatig af met schoon kraanwater.

- afhankelijk van het onderhoud van de kralen zullen deze minimaal 1 jaar werkzaam zijn

 

© 2019 - 2024 ZILTY dog | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Op dit moment is het alleen mogelijk een bestelling te plaatsen voor de producten die op voorraad en tegen een voordelige prijs leverbaar zijn. Via onze social media houden wij je op de hoogte wanneer het weer mogelijk is een bestelling te plaatsen voor de custom made producten.