!! Voor de juiste maat is het belangrijk de hals- en/of hoofdomvang van de hond nauwkeurig op te meten !!

Gebruik een flexibel meetlint om de hals- of hoofdomvang zo nauwkeurig mogelijk op te meten. Wanneer je geen flexibel meetling in huis hebt, gebruik dan een stukje touw om de omvang te meten.
Wanneer je de halsomvang gaat opmeten houdt rekening met een dikke vacht of huidplooien van de hond en op welk gedeelte van de hals de halsband zich zal bevinden wanneer de hond aan de lijn is. Dit is meestens het smalste gedeelte van de hals.
Controleer met de genomen afmeting of het meetlint/stukje touw niet over het hoofd van de hond kan glijden, dan zou de halsband TE ruim zijn. 

Bekijk hier hoe de halsomvang te meten met een flexibel meetlint: https://www.youtube.com/watch?v=O8UQuL2E1qw
Wanneer je het makkelijker vindt om de huidige halsband te meten:
-meet de halsband vanaf einde gesp tot aan het ideale gaatje waar de gesp sluit, zie foto 3. 
-meet de halsband vanaf de einde bucklesluiting tot aan de invoer van de bucklesluiting (exclusief de palletjes ), zie foto 4.

Tip: wil je controleren of de afmeting overeenkomt met de huidige halsband: meet dan de binnenzijde van de huidige halsband zoals deze sluit op de ideale afmeting van de hals, zie foto 5.

Indien het lastig is de halsomvang te meten of twijfel je aan de juiste maat, stuur ons een afbeelding hoe je de hals of de halsband hebt opgemeten. 

*Halsband met sluiting: meet de nek zoals afgebeeld op foto 1. Controleer altijd of het meetlint niet over het hoofd van de hond kan schuiven, dat zou betekenen dat de halsband kan afglijden!!! 

**Sliphalsband en ID halsband: meet de halsomvang (foto 1) en de hoofdomtrek (foto 2) van je hond. Aangezien de sliphalsband en ID halsband over het hoofd van de hond wordt geschoven is deze omvang maatgevend. De halsomvang is van toepassing bij de sliphalsband of retrieverlijn en betreft de afmeting waar de stopknoop of ring wordt bevestigd zodat de lus niet te strak om de hals kan worden getrokken.
Twijfel je over de juiste afmeting, neem gerust contact op, wij helpen je graag!

   
     

© 2019 - 2021 ZILTY dog | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel