Meetinstructie

Aangezien wij geen standaard maatvoering hanteren en alle halsbanden en kettinkjes op maat worden gemaakt is het belangrijk de halsomvang nauwkeurig op te meten.
Neem hier ook even de tijd voor en lees in de onderstaande instructie hoe je dit op de juiste manier kunt doen.
Het beste is om de hals- of hoofdomvang te meten wanneer de hond staat.
-

Alle halsbanden of halskettinkjes worden op maat gemaakt ook bij de verstelbare varianten houden wij rekening met de daadwerkelijke halsomvang.
Het nauwkeurig meten van de halsomvang is daarom ook belangrijk en voorkomt teleurstelling dat de halsband of ketting te klein of te groot is.

Gebruik een flexibel meetlint om de hals- of hoofdomvang zo nauwkeurig mogelijk op te meten. Wanneer je geen flexibel meetlint in huis hebt, gebruik dan een stukje touw en meet deze lengte na.
Gebruik géén rolmaat of meetlat; hiermee kun je niet nauwkeurig meten.

Wanneer je de hals- of hoofdomvang meet houd dan rekening met een dikke vacht of huidplooien van de hond en op welk gedeelte van de hals de halsband zich zal bevinden wanneer de hond aan de lijn is. Met andere woorden: controleer altijd of met de genomen afmeting de halsband niet over het hoofd kan glijden, zie de instructie video.

LET OP :
De hals- of hoofdomvang die wordt aangegeven bij de bestelling is voor ons leidend voor de maat; wij houden géén rekening met extra ruimte.

Hoe te meten

*Halsband met (musketon)sluiting - niet verstelbaar:

Meet de hals op het punt waar de halsband zich zal bevinden (blauwe curve). Dit is meestens halverwege de hals waarbij er rekening gehouden dient te worden dat tijdens het uitlaten de halsband meestal naar een iets hoger punt in de hals zal glijden.

Controleer met de genomen afmeting of de halsband niet over het hoofd kan glijden ( groene curve).

De ideale halsomvang verschilt per type hond of door jouw eigen voorkeur; bij angstige honden kan het veiliger zijn wanneer de halsband wat strakker om de hals ligt. Wij adviseren om een vinger ruimte tussen de hals en de halsband te houden.

Het belangrijkste is dat de halsband NIET kan afglijden! De afmeting die wordt vermeld bij de bestelling, is voor ons leidend voor de maat, d.w.z. er wordt géén extra ruimte door ons ingecalculeerd.
Bekijk hier de video hoe de halsomvang correct te meten: 

Sliphalsband : 

Meet de omvang van de hals op het smalste gedeelte (dit is meestal het gedeelte achter de oren/groene curve). Op deze afmeting zal de stopknoop in de halsband worden verwerkt zodat bij druk op de halsband deze niet over het hoofd kan glijden.

​Meet de hoofdomvang (rode curve).  Aangezien de sliphalsband over het hoofd van de hond wordt geschoven is deze afmeting maatgevend.  De afmeting die wordt vermeld bij de bestelling, is voor ons leidend voor de maat, d.w.z er wordt géén extra ruimte door ons ingecalculeerd.
_

Leren halsband

Meet de hals op het punt waar de halsband zich zal bevinden (blauwe curve). Dit is meestens halverwege de hals waarbij er rekening gehouden dient te worden dat tijdens het uitlaten de halsband meestal naar een iets hoger punt in de hals zal glijden.

Controleer met de genomen afmeting of de halsband niet over het hoofd kan glijden ( groene curve) dan is er té ruim gemeten. 
Leer is een natuurlijk product en zal altijd iets uitrekken. Dit is zeker het geval bij de gevlochten halsbanden van vetleer. Meet daarom de halsomvang nauwgesloten zonder (te veel) ruimte er tussen.

_

ID halsband of (ID) halskettinkjes (met of zonder sluiting):

Wanneer je kiest voor een (ID) halsketting met tussenring zonder sluiting meet de hoofdomvang van de hond (rode curve). De ID halsband of het halskettinkje wordt over het hoofd van de hond geschoven en hangt losjes om de hals, zoals de roze curve. 

​Wanneer je kiest voor een halskettinkje mét sluiting dan is de halsomvang (blauwe curve) maatgevend. De afmeting die wordt vermeld bij de bestelling, is voor ons leidend voor de maat, d.w.z er wordt géén extra ruimte door ons ingecalculeerd.

Bij de halskettinkjes met elastiek geregen: meet de halsomvang. Door het elastische koord schuift het kettinkje gemakkelijk over het hoofd van de hond en is het niet nodig de hoofdomvang te meten. De afmeting die wordt vermeld bij de bestelling, is voor ons leidend voor de maat, d.w.z er wordt géén extra ruimte door ons ingecalculeerd.
_

 Anti tekenkettinkjes van leerkoord of touw: meet de hals- of hoofdomvang (groene & roze curve).

De anti tekenkettinkjes van leerkoord of touw met verstelbare schuifsluiting: meet de halsomvang (blauwe curve). Deze kettinkje zijn (beperkt) verstelbaar waardoor er ruimte gemaakt kan worden het kettinkje over het hoofd te schuiven.

Kies je voor een anti tekenkettinkje met tussenring (niet verstelbaar) : meet de hoofdomvang (rode curve). 
Het kettinkje wordt over het hoofd van de hond geschoven daarom is de hoofdomvang leidend.

Het anti tekenkettinkje met elastiek geregen: meet de halsomvang (roze curve). Door het elastische koord schuif je het kettinkje gemakkelijk over het hoofd en is de halsomvang leidend.

Aangezien de anti tekenkettinkjes zoveel mogelijk gedragen dienen te worden is ons advies het kettinkje iets losser om de hals te laten hangen vandaar dat wij de afmeting van de roze curve adviseren. Natuurlijk kun je hier van afwijken en je eigen voorkeur qua afmeting aanhouden.
 De afmeting die wordt vermeld bij de bestelling, is voor ons leidend voor de maat, d.w.z er wordt 
géén extra ruimte door ons ingecalculeerd.
_


Het meten van een huidige halsband
Wanneer je de huidige halsband als indicatie voor de maatvoering wilt aanhouden
hou dan rekening met het volgende:
De dikte van het materiaal van de (huidige) halsband is van invloed op de
daadwerkelijke maatvoering van de halsband.

Wanneer de halsband plat gemeten wordt van einde gesp of buckle tot aan het juiste gaatje óf tot aan de einde buckle exculsief de palletjes kan het zijn dat wanneer de halsband rond gelegd wordt de diameter (binnenzijde van de halsband) kleiner is.
Op de afbeelding kun je zien dat de leren halsband plat gemeten zoals hierboven beschreven een lengte heeft van 36 cm (dit is NIET de halsomvang).
Wanneer de halsband gesloten is en je de diameter opmeet betreft deze 31 cm (=de juiste halsomvang).
Alleen bij halsbanden van dun materiaal zal de lengte nagenoeg idem zijn als de diameter maar ook hierbij is het advies:
METEN IS WETEN!

Ten alle tijden: heb je vragen of advies nodig of twijfel je of je de juiste maat hebt gemeten?
Stuur ons een berichtje, wij helpen je graag!

© 2019 - 2024 ZILTY dog | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Op dit moment is het alleen mogelijk een bestelling te plaatsen voor de producten die op voorraad en tegen een voordelige prijs leverbaar zijn. Via onze social media houden wij je op de hoogte wanneer het weer mogelijk is een bestelling te plaatsen voor de custom made producten.