Een nieuwe uitrusting voor je hond, waar let je op?
Voordat je een halsband of lijn voor je hond gaat bestellen is het belangrijk om rekening te houden met de volgende aspecten:
- veiligheid; is jouw hond een echt "Houdini" en weet hij zich makkelijk uit een halsband te wurmen of heb je een hond die angstig is?
- praktisch; heeft de hond meer of minder ruimte aan de lijn nodig, loopt de hond vaak los of is flexibiliteit gewenst? 
- type hond: een echte "dame of heer" of een "zwemliefhebber"? 


Veiligheid
Het opmeten van de halsomvang is belangrijk voor je juiste maat van de halsband. Het is niet de bedoeling dat de hond uit de halsband kan schieten omdat deze te ruim is. Hou rekening met een dikke vacht of huidplooien van de hond, is de omvang van de hals gelijk aan de breedte van het hoofd (bijvoorbeeld bij de Mops hondjes of Bulletjes) en controleer op welk gedeelte van de hals de halsband zich bevindt wanneer de hond aan de lijn is. Dit is meestal het smalste gedeelte van de hals.
Een uitgebreide beschrijving hoe je het beste de halsomvang kunt opmeten lees je bij de: meetinstructie

Praktisch
Heeft de hond meer of minder ruimte aan de lijn nodig; wandel je vaak in de stad of juist in het bos of langs zee, wil je de mogelijk hebben om een lijn te verlengen of te verkorten; loopt de hond vaak los maar vind je het handig om de hond even snel aan te lijnen wanneer dat gewenst is of kort bij je te houden; kom je soms handen tekort en wil je toch de mogelijkheid om de hond aangelijnd te hebben?
Baseer op deze situaties het model lijn wat het meest geschikt is voor jou en de hond.

Is jouw hond een echte waterliefhebber?
Kies dan voor onze touwproducten of de SCUBA collectie. De halsbanden en lijnen van touw en SCUBA materiaal zijn gemakkelijk te reinigen en drogen snel. Hou wel rekening met zwemmen in zeewater; zout water kan de kleur en het hardware aantasten. 
Een vlek kun je eenvoudig met een doekje met wat mild schoonmaakmiddel verwijderen. Behoeven de producten een grondige reiniging dan zijn ze wasbaar in de wasmachine op 30 graden kort programma (15 minuten).
Lees eerst de instructie op de : "hoe onderhoud ik de producten" pagina.

Wanneer jouw voorkeur uitgaat naar een halsband van leer, dan adviseren wij de halsband even af te doen tijdens het zwemmen. Leer is een natuur produkt en wanneer het langdurig in contact komt met water zal dit van invloed zijn op het uiterlijk maar ook op de rekbaarheid van het leer. Daarnaast is de droogtijd van leer aanzienlijk langer dan van touw.

© 2019 - 2021 ZILTY dog | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel