Een nieuwe uitrusting voor je hond, waar let je op?
Voordat je een halsband of lijn voor je hond gaat aanschaffen is het belangrijk om rekening te houden met de volgende aspecten:
- veiligheid; is jouw hond een echt "Houdini" en weet hij zich makkelijk uit een halsband te wurmen of heb je een hond die angstig is? Weegt de hond meer dan 50 kg ?
- praktisch; heeft de hond meer of minder ruimte aan de lijn nodig? Loopt de hond vaak los of is flexibiliteit tijdens het wandelen gewenst? 
- type hond: een echte "dame of heer" ,een "zwemliefhebber" of een MUDmaster bij uitstek? 


Is jouw hond een echte MUD master?
Schuwt jouw hond geen enkele modderduik of is er geen (bagger) sloot veilig te passeren?
Dan adviseren wij je te kiezen voor een touwproducten van PPM of Premium touw met een omwikkeling van alleen touwkoord.
Wil je graag een verstelbare halsband van touw? Kies dan voor een sluiting van biothane. Biothane is nylon webbing voorzien van een rubberlaag en waterproof.
Ook de SCUBA halsband is een geschikt product voor de echte waterliefhebbers. Deze producten zijn waterbestendig en goed te reinigen in de wasmachine.

Is jouw hond een echte waterliefhebber?
Kies dan voor onze touwproducten of de SCUBA collectie. De halsbanden en lijnen van touw en de SCUBA halsbanden zijn (machine)wasbaar en drogen snel. Houd wel rekening met zwemmen in zeewater; zout water kan de kleur en het hardware aantasten. Lees de ondehoud tips op de : hoe onderhoud ik de producten pagina.
Wanneer jouw voorkeur uitgaat naar een halsband van leer, dan adviseren wij de halsband af te doen tijdens het zwemmen. Vetleer is een natuur produkt en wanneer het langdurig in contact komt met water zal dit niet alleen van invloed zijn op het uiterlijk maar ook op de rekbaarheid van het leer. Daarnaast is de droogtijd van leer aanzienlijk langer dan van touw en kan de kleur van het leer afgeven op de vacht.

Veiligheid
Veiligheid gaat voor alles! Het is daarom belangrijk dat de halsband de juiste maat heeft en de lijn stevig genoeg is.
Aangezien wij geen standaard maatvoering hanteren en sommige halsbanden ook niet verstelbaar zijn is het belangrijk de halsomvang nauwkeurig op te meten. Raadpleeg onze meetinstructie hoe je de hals of hoofdomvang het beste kunt opmeten.
De lijnen worden stevig vernaaid en voorzien van veilige sluitingen. Echter wanneer de hond een gewicht heeft van meer dan 50 kg geef dit dan aan in het opmerkingenveld bij het winkelmandje. Wij zorgen dan voor extra stevigheid van de lijn en sluitingen.
Heb jij een echt houdini die zich uit elke halsband weet te wurmen of een extreem angstige hond? Wellicht is het dan veiliger om een stevig en comfortabel tuig voor de hond aan te schaffen. Wij voorzien niet in tuigen maar er zijn prachtige merken zoals Dog Copenhagen die qualitatief mooie tuigen in de collectie hebben waarbij het uiterlijk ook niet wordt geschuwd. Naturlijk voorzien wij dan graag een bijpassende lijn waarbij we de kleuren van het tuig zullen laten terugkomen.


Praktisch
Heeft de hond meer of minder ruimte aan de lijn nodig, wandel je vaak in de stad of juist in het bos of langs zee, wil je de mogelijk hebben om een lijn te kunnen verlengen of te verkorten, loopt de hond vaak los maar vind je het handig om de hond even snel aan te lijnen wanneer dat gewenst is? 
Daarnaast is ook de keuze van het materiaal van invloed. Wat vind jij prettiger in hand liggen of wat is gemakkelijk te reinigen: touw of leer?
Baseer op deze situaties het model lijn en het type materiaal wat het meest geschikt is voor jou en de hond.

 

© 2019 - 2023 ZILTY dog | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Met veel verdriet heb ik plots afscheid moeten nemen van mijn lieve vader. Om dit intense verlies in alle rust te kunnen verwerken is de het even niet mogelijk een bestelling te plaatsen voor een product wat op maat en naar jouw kleurwens word gemaakt. Elke bestelling wordt met evenveel aandacht en liefde gemaakt en dat lukt mij op dit moment gewoonweg niet. Dank voor het begrip , lieve groet Manon