Em Keramiek anti-teken ketting.
Je zal je wel afvragen 'Wat is dat?'.
De keramiek-anti teken kettingen zijn voorzien van keramieken kralen die effectieve micro-organismen(EM) bevatten. EM staat voor: Effectief Micro-organisme. De keramiek kralen worden gemaakt van een speciale klei met ongeveer 80 verschillende micro-organismen. 
Effectieve Micro-organismen (EM) werd oorspronkelijk beschouwd als een een alternatief voor landbouwchemicaliën. Het is ontwikkeld door de Japanse professor Dr. Teruo Higa. In het hele plaatje over tekenbestrijding is gebleken dat een goede weerstand belangrijk is. Honden met een goede weerstand hebben van nature minder last van teken en andere parasieten. De natuurlijke EMX™ tekenband kan voor een betere weerstand zorgen bij honden en het zendt een hele lage infraroodstraling uit, waar teken niet van houden.

Werking van de EM kralen:
- de resonantie (triling) is onaantrekkelijk voor de teken
- geeft rust
- brengt de molecuul structuur van de waterhuishouding weer in balans
- verhogen de weerstand van de hond

De werking van de keramiek-tekenband is voor elke hond verschillend. Het is belangrijk dat er in de ketting het juiste aantal EM-kralen is verwerkt. Met de te weining kralen zou de werking niet voldoende zijn, maar met te veel kralen zou de hond sloom of misselijk worden.
Op basis van ervaring en resultaten worden de kralen aangepast op basis van de halsomvang van de hond. De beste resultaten worden gezien als de hond de band constant draagt. Daarnaast kan het 2 tot 3 weken duren voor de werking optimaal is.

Ondanks dat wij streven naar de ideale verhouding kralen op basis van halsomvang kan het gebeuren dat jouw hond (erg) gevoelig is voor de werking van de kralen. Hou hier rekening mee en zodra je afwijkend gedrag constateerd verwijder dan de EM-kralen ketting. 

De keramiek-tekenbanden bieden geen 100% garantie tegen teken, echter kunnen chemische producten deze garantie ook niet bieden.  De ervaring leert dat honden die de keramiek-tekenbanden dragen beduidend minder kans op teken hebben dan honden zonder tekenbescherming.

Onderhoud
- spoel de ketting eens per 2 weken onder de kraan en leg deze te drogen, liefst in de zon of onder een UV-lamp. Hierdoor worden de micro-organismen weer optimaal geactiveerd.
- de ketting zo veel mogelijk om houden bij de hond voor een optimale werking, liefst dag en nacht. 

- was de ketting nooit met zeep of in de wasmachine, zeep kan de werking van de kralen verminderen.. Wanneer de hond gewassen wordt, doe de ketting dan even af.

Omdat de anti-teken kettingen op natuurlijke basis zijn, zijn deze veilig voor kinderen, andere huisdieren of met zwangerschappen. De ketting kan gewoon na een winterstop weer gebruikt worden. Herhaal de onderhoud stappen en je vier-voeter is weer beschermd.

Let op: het is en blijft keramiek! De kralen kunnen breken tijdens het stoeien met andere honden.
 

© 2019 - 2021 ZILTY dog | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel