Veiligheid en duurzaamheid is voor ons erg belangrijk. 

De musketonsluitingen, ringen en gespen zijn van rvs (roestvrij staal) en messing. Deze materialen zijn stevig, duurzaam en roesten niet. De musketonsluitingen zijn er in 2 types: de klipmusketon (klipje aan de zijkant) of de snappermusketon (de scharen schuiven over elkaar heen). Het formaat en het type van de musketonhaken worden aangepast aan het formaat en gewicht van de hond en de dikte van het touw of jouw persoonlijke voorkeur. Voor de kleine honden gebruiken wij veelal de knipmusketon omdat deze wat kleiner van formaat zijn. 

Om langdurig plezier te hebben van de sluitingen is het belangrijk het materiaal goed te onderhouden. Spoel de sluitingen af wanneer deze in contact zijn gekomen met zoutwater en behandel de rvs- en messingmusketonhaken regelmatig met WD40 spray. Dit zorgt ervoor dat de musketonhaken soepel blijven sluiten en extra beschermt zijn tegen weersinvloeden. 

De metalen kliksluitingen zijn van aluminium (zilver) en van zinc (goud) voorzien van een coating. Aangezien deze sluitingen een glad oppervlakte hebben is dit gevoelig voor krassen. Probeer de krassen niet weg te "poetsen" met speciale kras verwijderaars, hiermee tast je de beschermende coating aan. Hou er rekening mee dat aluminium en zinc minder bestand is voor zoutwater en hierdoor kan verkleuren. Zwemt jouw hond graag in zee? Kies dan voor een kunststof kliksluiting

Zwemmen in zee (zout water). 
Voor al het materiaal geldt: wanneer de hond gezwommen heeft in zee is het advies de halsband en/of sluitingen sluiten af te spoelen met kraanwater. Zoutwater kan het materiaal doen verkleuren.

                              

© 2019 - 2022 ZILTY dog | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel