Soort en kleuren LEER

Vetleer is een natuurlijk in kleur gedrenkt leer wat tijdens het verwerkingsproces wordt geïmpregneerd met olie.
Hierdoor voelt het leer ook wat vettig aan. Vetleer is zacht en soepel en zal tijdens het gebruik ook wat rekken.
Door de diep geïmpregneerde olie in het leer kunnen vlekken of krassen in het leer met de hand worden weg gewreven. Door de wrijving en warmte van de hand komt de olie naar boven en poets je de krassen weg.
Dit leer behoeft weinig tot geen onderhoud. Is het leer toch iets droog geworden dan kun je het (dun) inwrijven met wat leerolie of leervet.

Vetleer is waterbestendig echter NIET geschikt om de hond mee te laten zwemmen. Wanneer het leer langdurig met water in contact komt, zal dit van invloed zijn op de kleur en de rekbaarheid. Het is daarom verstandig de halsband af te doen tijdens het zwemmen.
Heb je een fikse regenbui getrotseerd, leg de halsband en lijn dan in een warme ruimte te drogen echter niet op de kachel.
BIOTHANE   
Een alternatief voor leer is Biothane. Het heeft de uitstraling van leer echter betreft het webbing met een rubber coating.
Dit materiaal is ideaal om mee te zwemmen. Het rekt niet uit, is waterproof en gemakkelijk te reinigen met een vochtig doekje.
Wij gebruiken Biothane voor de sluiting van de gevlochten halsbanden van touw en de macramé halsbanden. De kleuren zijn nagenoeg idem als de kleur van het vetleer waardoor het goed te combineren is met een leren lijn.

                                                                        

© 2019 - 2022 ZILTY dog | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel