Eigenschappen en kleuren van Leer & Biothane
-

VETLEER - soft & soepel

Vetleer is een natuurlijk in kleur gedrenkt leer wat tijdens het verwerkingsproces wordt geïmpregneerd met olie. Hierdoor voelt het leer ook wat vettig aan.
Vetleer is zeer zacht en soepel en zal tijdens het gebruik ook wat rekken.
Oppervlakkige krassen op het leer verwijder je door met de hand over het leer te wrijven. Hierdoor activeer je de olie in het leer en poets je de krassen weg.
Vetleer behoeft weinig tot geen onderhoud. Verwijder het vuil met een zachte schone doek. Is het leer toch iets droog geworden, verzorg het leer (matig) met wat leerolie of leervet.RUNDLEER - stevig & robuust
Rundleer is een stevige en stuggere leersoort wat doorgaans op een plantaardige manier gelooid wordt en tijdens het gebruik steeds soepeler zal worden.  Aangezien het leer iets stugger is dan het vetleer zal dit leer minder rekbaar zijn dan het vetleer. Tijdens het gebruik zal het rundleer steeds soepeler worden.
Het rundleer houdt er van om regelmatig behandeld te worden met een leerbalsem of leervet. NAPPA leer
De halsbanden worden doorgaans gevoerd met nappa leer. Dit zorgt voor een zachte gladde binnenzijde van de halsband en geeft extra draagcomfort voor de hond.


BIOTHANE   
Een alternatief voor leer is Biothane. Het heeft de uitstraling van leer echter betreft het webbing met een rubber coating. Biothane is waterproof (ideaal voor de zwemmers), rekt niet uit en is gemakkelijk te reinigen met een vochtig doekje.
 Biothane wordt gebruikt voor de sluiting van de (gevlochten) touw halsbanden. De kleuren zijn nagenoeg idem als de kleuren van het vet- en rundleer en dus goed te combineren met een lijn ván of mét leer.

                                                                    

© 2019 - 2023 ZILTY dog | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Met veel verdriet heb ik plots afscheid moeten nemen van mijn lieve vader. Om dit intense verlies in alle rust te kunnen verwerken is de het even niet mogelijk een bestelling te plaatsen voor een product wat op maat en naar jouw kleurwens word gemaakt. Elke bestelling wordt met evenveel aandacht en liefde gemaakt en dat lukt mij op dit moment gewoonweg niet. Dank voor het begrip , lieve groet Manon