Onderhoud van de (polyester) touwproducten:
- met een handwasje: met mild schoonmaakmiddel (géén bleekmiddelen of agressieve vlekkenverwijderaar), dep de producten goed droog met een handdoek en laat het drogen in een warme ruimte echter niet op de kachel, in de volle zon of in de droger. Laat de producten niet uren weken in het water, hierdoor kan het gebeuren dat de kleuren van de omwikkeling gaan doorlopen!
- wasmachine op 30 graden in een kort wasprogramma met vloeibaar mild wasmiddel zonder wasverzachter. Gebruik geen wasmiddelen met bleek, dit kan schadelijk zijn voor de hardware. Wikkel
 de producten in een handdoek en stop deze vervolgens in een klein waszakje. Hierdoor blijven de producten goed beschermd en wordt voorkomen dat de musketonhaken het glas van de machine beschadigen. Vervolgens de producten laten drogen in een warme ruimte, echter niet in de droger, op de kachel of in de volle zon.
-KATOEN TOUW: Voor het reinigen van het katoen touw adviseren wij een handwas met mild vloeibaar wasmiddel. Spoel de producten goed na met zeepvrij water en hang ze te drogen in een warme ruimte.

Onderhoud SCUBA halsbanden:
De SCUBA halsbanden kunnen gemakkelijk in de wasmachine gewassen worden op 30 graden met een mild (vloeibaar) wasmiddel (geen bleekmiddel). Ter bescherming van de sluiting en het glas van de wasmachine adviseren wij de halsband in een handdoek te rollen en vervolgens in een klein waszakje te doen. De halsbanden drogen het snelst in de volle zon of op een warme plek.
Wil je de halsband even opfrissen met een handwasje? Gebruik dan een vloeibaar mild wasmiddel, spoel de halsband goed na, dep de halsband droog met een handdoek en leg de halsband te drogen op een warme plek. Gebruik geen bleekmiddelen!
Door het gladde oppervlakte van de metalen sluiting kunnen er krasjes ontstaan. Poets de krassen niet weg met een (chemisch) polijstmiddel; hierdoor beschadig je de coating van de metalen sluiting en is deze niet langer beschermd tegen weersinvloeden

Onderhoud leerproducten:
- Vetleer is een leersoort waarbij het leer is behandeld met een natuurlijke olie of wax. Het 
is het buitengewoon soepel, duurzaam en ongevoelig voor vocht. Een (modder) vlek kan met een zachte vochtige doek eenvoudig worden afgenomen. Krassen op het leer wrijf je weg door met je hand over de kras te wrijven. De warmte van de hand laat de olie weer naar boven komen waardoor de kras verdwijnt.
LET OP: het leer is niet geschikt om mee te zwemmen of langdurig door het water te laten slepen
Het leer kan absoluut tegen een fikse regenbui, maar wanneer het langdurig in het water verblijft, zal dit van invloed zijn op het uiterlijk en zal het leer uitrekken.

Zwemmen in zee (zout )water:
- indien de hond heeft gezwommen in de zee (zout water) adviseren we de producten én de sluitingen met lauw water af te spoelen. Zoutwater kan de kleur doen verbleken en het beslag doen aantasten. 

Hardware:
- behandel de musketonhaken/-sluitingen (NIET de kliksluitingen) regelmatig met wat WD40 spray. Zeker wanneer de musketonhaken veelvuldig met (zee)water of zand in contact zijn gekomen of wat lastiger sluiten. Zorg er wel voor dat de spray niet in contact komt met het touw of leer, dit kan vlekken veroorzaken.
-De kliksluitingen zijn voorzien van een speciale coating. deze mogen niet behandeld worden met chemische (was) middelen. Spoel de sluitingen af met water en droog ze af met een doek.
-Messing beslag kan verkleuren/dof worden door (zee) water en zelfs iets gaan afgeven. Neem de ringen van de halskettinkjes of halsbanden regelmatig af met een vochtig doekje en spoel de halsband af onder de kraan na dat de hond in de zee heeft gezwommen. Zwemt jouw hond dagelijks in zee, kies dan voor RVS (zilverkleur) hardware.

 

© 2019 - 2021 ZILTY dog | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel