Het touw en leer is weerbestendig, droogt snel en is vuil afstotend. Toch kan het gebeuren dat de hond zich heeft uitgeleefd in de modder en de producten een wasbeurt behoeven.

Onderhoud van de touwproducten:
- een vlek of is het halsgedeelte vettig geworden door de vacht van de hond: met een mild schoonmaakmiddel op een vochtig doekje kun je het vuile gedeelte reinigen. tip: een doekje met Dasty (verkrijgbaar bij de Wibra) doet wonderen.
- met een handwasje: dompel het product in lauw water met mild schoonmaakmiddel, gebruik een doekje of je handen om de vlekken schoon te wrijven en spoel het daarna af met lauw water. Laat de producten niet uren weken in het water, hierdoor kan het gebeuren dat de kleuren van de omwikkeling gaan doorlopen!
- wasmachine op 30 graden in een kort (maximaal 15 minuten) wasprogramma met vloeibaar wasmiddel zonder wasverzachter. Stop de producten NIET los tussen de rest van het wasgoed in de machine maar rol de producten in een handdoek en stop deze vervolgens in een klein waszakje zodat de producten goed verpakt in de handdoek blijven. Hierdoor wordt voorkomen dat de musketonhaken het glas van de machine beschadigen en blijft het materiaal van de omwikkeling van de producten beschermd.
De producten laten drogen in een warme ruimte, echter niet in de droger, op de kachel of in de volle zon.

Zwemmen in zout water
- indien de hond heeft gezwommen in de zee (zout water) adviseren we de halsband hierna met lauw water af te spoelen. Zoutwater kan de kleur doen verbleken en kan het beslag doen verkleuren.

Musketonhaken:
- wanneer de musketonhaken veelvuldig met (zee)water of zand in contact zijn gekomen of wat moeilijker sluiten, kun je deze behandelen met WD40 spray. Zorg ervoor dat de spray niet in contact komt met het touw of leer, dit kan vlekken veroorzaken.
Messing beslag kan verkleuren/dof worden door zee (zout) water, spoel daarom altijd de halsband af onder de kraan nadat de hond in de zee heeft gezwommen.

 

Onderhoud leerproducten:
- aangezien het leer
 door de verschillende bewerkingsstappen diep is ingevet, is het buitengewoon soepel is, duurzaam en ongevoelig voor vocht. Een (modder) vlek kan met een zachte vochtige doek eenvoudig worden afgenomen.
Echter, wanneer de hond (langdurig) in het water gaat, adviseren we de halsband even af te doen.
Dit geldt evenzo voor de lijn: laat de lijn niet door het water slepen. Het leer kan absoluut tegen een fikse regenbui, maar wanneer het langdurig IN het water verblijft, zal dit van invloed zijn op het uiterlijk en zal het leer uitrekken.

 

 

 

© 2019 - 2021 ZILTY dog | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel